Bolt CMS

Waarom ga je als webdesign bedrijf een eigen open source CMS bouwen? Gewoon, omdat we het kunnen. En in de tweede plaats omdat we met de bestaande systemen niet alles konden maken wat onze klanten nodig hadden. Daarnaast omdat we vinden dat een CMS voor iedereen gebruiksvriendelijk moet zijn. Niet alleen voor ons, ook niet alleen voor de klant. Tot slot omdat we geloven in open source. Niet dat flauwe gedoe met alleen een gratis uitgeklede versie. Echte open source. Voor altijd.

Wat is Bolt?

Kort door de bocht: ons eigen super-gebruiksvriendelijke CMS (Content Management Systeem). En met gebruiker bedoelen we iedereen die er op een of andere manier mee moet werken: developers, ontwerpers en redacteurs.

Dat is wat Bolt uniek maakt. De meeste systemen richten zich voornamelijk op één van de drie eindgebruikers.

Wat heeft Bolt met Two Kings te maken?

De oprichter van Two Kings, Bob den Otter, is ook de grondlegger van Bolt. Daarom is Two Kings eveneens Bolt hoofdkwartier en zijn wij het “core developer team”. Onze developers besteden een gedeelte van hun werktijd aan het verbeteren en doorontwikkelen van Bolt. Dat heeft een enorm voordeel: we zijn zelf bouwers en ontwerpers van Bolt websites en onze klanten zijn redacteuren. Directere feedback van alle drie de eindgebruikers kan je niet krijgen.

Als Two Kings staan we volledig achter het product Bolt en we bevelen het van harte aan bij onze klanten. Omdat een Bolt website makkelijk uit te breiden en te onderhouden is, zijn de sites die we ermee maken duurzaam en dus kostenbesparend. En niet alleen de financiële afdeling wordt blij van een Bolt site, ook de communicatiemedewerkers. We kunnen de achterkant namelijk zo overzichtelijk inrichten dat ze bijna intuïtief content kunnen plaatsen. En laten we onze developers niet vergeten: zij zijn enthousiast omdat ze er makkelijk mee kunnen werken. Bolt biedt hen de optimale mogelijkheden om er het maatwerk mee te leveren waar Two Kings om bekend staat.

De voordelen van open source Bolt

  • Het is gratis. Vaak kiezen mensen voor open source omdat het gratis is. Om er een paar jaar later achter te komen dat ze ineens moeten betalen als ze bepaalde features willen blijven gebruiken. Wij geloven dat open source gratis moet blijven. Voor altijd.
  • Minder risico. Hoezo? De kans dat je CMS niet langer ondersteund wordt of niemand je website kan onderhouden is een stuk kleiner. Het is namelijk niet alleen jouw webbouwer die ermee kan werken, er is een heel leger developers beschikbaar. En omdat het geen commercieel product is, is er ook geen partij die de stekker er zomaar uit zal trekken als het niet genoeg opbrengt.
  • Het is veilig. Het maakt gebruik van de laatste technologische ontwikkelingen. Alweer: omdat het niet commercieel is. De makers zijn developers die gek zijn op hun werk en het als een sport zien om nieuwe ontwikkelingen zo snel mogelijk te integreren in de volgende versie. Niet door een bedrijf dat investeert in iedere versie en daar eerst het maximale rendement uit wil halen. 

Wat heeft Bolt mij te bieden?

We beperken ons hier tot de features voor de redacteuren, want dat zijn de meeste van onze klanten. Ben je een developer of ontwerper die toevallig op deze Two Kings showcase terecht is gekomen, of zit je te springen om meer technische informatie: op de Bolt website staat een volledig overzicht van alle features per type eindgebruiker.

Stel: je wil een (nieuwe) website. Behalve dat je geen behoefte hebt aan dure licenties, zou het ook fijn zijn als die site makkelijk te onderhouden is, een tijdje mee kan en naar wens aan te passen is.

Content plaatsen

Makkelijk te onderhouden gaat in de eerste plaats over content. Over het aanmaken, plaatsen, uploaden, embedden, bewerken, sorteren, taggen. Van alles wat je maar wil: video’s, teksten, menu-items, afbeeldingen, documenten, hele pagina’s. En dat graag ook in meerdere talen en uiteraard met SEO opties. Er is een goede reden waarom Bolt niet met modules of plug-ins werkt. Die bieden je vaak bijna wat je wil, maar net niet voor de volle 100%. Met Bolt kunnen we maatwerk leveren, precies wat jij nodig hebt. Je hoeft niet met minder genoegen te nemen.

Intuïtief

Makkelijk te onderhouden betekent ook dat je al het bovenstaande kan doen zonder dat je er eerst een volledige studie voor hoeft af te ronden. We kunnen de achterkant zo logisch en duidelijke inrichten dat je er praktisch intuïtief mee kan werken. En als we denken dat iets niet op het eerste gezicht duidelijk is, dan plaatsen we gewoon een kleine uitleg direct bij het veld in kwestie. Bolt is letterlijk gemaakt voor iedereen. Je hebt geen technische kennis nodig om jouw site te kunnen beheren.

“Bolt is so easy to use and intuitive that I was able to pick it up immediately. Aside from having a very friendly interface for the non-professional, it’s also remarkably flexible whilst retaining the functionality needed to make a website thorough and pleasing to use on the front end.”
Thomas Ansell, Just Peace The Hague

Futureproof

Natuurlijk maakt jouw website gebruik van de nieuwste technologie. Maar regelgeving kan veranderen en technologie blijft zich ontwikkelen. Die moet (en wil) je blijven volgen, maar dan wel graag zonder dat je er iedere keer een compleet nieuwe site voor moet laten maken.

Laten we twee voorbeelden nemen: de overheid beslist dat jij vanaf een bepaalde datum verplicht bent de privacy van jouw bezoekers te beschermen (AVG/GDPR). Of – omdat je een overheidsinstelling bent of overheidsgelden ontvangt – dat je website toegankelijk moet worden. Je hebt een jaar de tijd om dat te doen.

Over het algemeen zal de laatste versie van Bolt de aanpassingen ondersteunen waardoor het aanpassen van je site relatief eenvoudig en snel kan. Een kleine kanttekening: 100% garantie kunnen we niet geven. Soms zijn ontwikkelingen zo radicaal dat er niets anders op zit dan een compleet nieuwe versie van het CMS te installeren. Of te maken, maar dat is ons pakkie an.

Flexibel

Bolt is flexibel: Het is ontworpen om snel en eenvoudig nieuwe features of functionaliteiten aan de site te kunnen toevoegen. Bijvoorbeeld vanwege een uitbreiding van de werkzaamheden waardoor je extra talen nodig hebt. Een nieuwe service die je gaat aanbieden. Of je krijgt feedback van jouw klanten en je wil graag de site aanpassen zodat je hen beter kan bedienen. Of je stapt over naar een ander CRM, zoals onze klant Vrienden op de Fiets.

Ja, de nieuwe gedeeltes moeten nog steeds gebouwd worden en het gaat tijd kosten (want we doen niet aan kant en klaar modules, weet je nog?). Maar je zal niet horen dat iets niet kan “vanwege de structuur van de huidige site” of “we moeten de hele site herbouwen als je dit wil”.

Budgetvriendelijk

Dat laatste punt kan ook van belang zijn om financiële redenen. Bijvoorbeeld omdat je een vast jaarbudget hebt dat niet overschreden mag worden. Dan is het fijn dat je kan kiezen om bepaalde nieuwe features op te schuiven naar volgend jaar, zonder dat dit betekent dat je site twee keer volledig op de schop moet. Of als je een start-up bent en in eerste instantie met een MVP (minimal viable product) je klantenkring wil kunnen werven. Of omdat je organisatie verandert.

Vragen? Bel, mail of gebruik de link naar het contactformulier onderaan deze pagina! Of neem een kijkje bij andere cases in onze portfolio voor meer gedetailleerde voorbeelden van een aantal features.

Bolt CMS in een notendop

  • Gebruiksvriendelijkheid ten top
  • Geen licensies. Nooit.
  • Makkelijk aan te passen
  • Open source
  • Futureproof
  • Sluit aan bij de laatste technologische ontwikkelingen

Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

Meer technische informatie? Kijk op de Bolt website!

Benieuwd wat Bolt voor jou kan betekenen?

Dat vertellen we je graag. Maak gewoon een afspraak. 

Laten we een afspraak maken