Museon Omniversum

Je organisatie gaat fuseren. Nog geen twee jaar daarvoor heb je flink geïnvesteerd in een nieuwe website. Maar nu krijg je te maken met uitbreiding van activiteiten, nieuwe doelstellingen, prioriteiten, een nieuwe huisstijl en een naamswijziging. Wat doe je dan met die site? Weggooien, afschrijven en een hele nieuwe laten bouwen? Als die website duurzaam is gemaakt is dat nergens voor nodig.

De Achtergrond

Enkele jaren terug ontwikkelden we een op maat gemaakte website voor Museon, die aan alle verwachtingen voldeed. Deze site had normaal gesproken nog jaren meegekund, maar soms veranderen plannen en groeien organisaties.

Reactie op Fusieplannen

Toen Museon fusieplannen aankondigde, overwogen ze of hun recente site aangepast kon worden. Een geheel nieuwe site bouwen leek niet de beste optie. Wij zijn ervaren in het aanpassen van sites, zelfs in het geval van significante reorganisaties.

Technische Aanpassingen en Uitdagingen

Ondanks de complexiteit van de Museon-site, waren we in staat deze te herstructureren om aan de nieuwe eisen van de fusie te voldoen. Onze aanpak was gericht op flexibiliteit en aanpasbaarheid binnen de bestaande structuur.

Onze Ontwerpfilosofie

Ons 'ambachtelijk webdesign' omvat een solide basisstructuur die toekomstige uitbreidingen faciliteert. Het vereist investeringen in tijd en denkwerk, maar biedt een sterk fundament voor bouwen en herbouwen. Dit ethos stelt ons in staat om duurzame en aanpasbare websites te leveren.

Partnerschap en Vooruitziende Blik

De nauwe samenwerking met Museon en Omniversum stelde ons in staat om hun behoeften grondig te begrijpen en een gedetailleerde strategie voor de siteaanpassing te ontwikkelen. Hun uitgebreide analyse van de huidige site hielp ons bij het maken van efficiënte aanpassingen en het bieden van strategisch advies.

Dankzij deze samenwerking konden we een accurate inschatting maken van de benodigde tijd, middelen en kosten. Dit stelde de nieuwe organisatie in staat hun planning te optimaliseren, wat resulteerde in een win-win situatie.

Fusies brengen aanzienlijke veranderingen met zich mee, niet alleen in naam, maar ook in teams, missies, strategieën en prioriteiten. Onze vroege betrokkenheid zorgde ervoor dat we snel konden inspelen op nieuwe ideeën en veranderende plannen, en bood ons de mogelijkheid om proactief te adviseren en bij te stellen.

Toen vlak voor de bouwfase een wijziging plaatsvond, pasten we ons snel aan. We herzagen de begroting, pasten de planning aan en zetten door met het project.

Wat wij gedaan hebben:

  • adviseren
  • meedenken
  • planning en kostenraming
  • koppeling met ticketing
  • upgrade naar Bolt 5
  • uitbreiding site
  • datamigratie
  • sneak preview voor pers (HTML pagina)
  • onderhoud

Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

Neem een kijkje bij Museon Omniversum

Volstaat jouw site ook niet meer?

Vertel ons waarom, wij helpen je graag. Kom langs, bel of mail.

Laten we een afspraak maken